Loading Events

Romanian Chamber Orchestra, un proiect de suflet născut din dorința muzicienilor români din Diaspora de a reprezenta și promova România în lume, vă invită să vă bucurați de o nouă experiență unică, printr-un concert plin de emoție și măiestrie, adresat familiilor. Prin valoarea componenților săi și prin contribuția adusă la patrimoniul național, Romanian Chamber Orchestra reprezintă un punct de referință pentru cultura românească. Dimensiunea ansamblului variază de la 23 la 56 de muzicieni, oferind flexibilitate și versatilitate în abordarea unui repertoriu variat. În cadrul ultimului turneu, ansamblul s-a bucurat de un succes deosebit în România, Elveția și Germania, fiind ovaționat de public pentru interpretarea plină de pasiune, realizată cu o măiestrie specifică celor mai bune ansambluri din lume. 

Dirijor: Gabriel Bebeșelea
Solist: Petru Pane – clarinet
Narator: Ioana Mărcoiu

Programul concertului – Pinocchio… with “strings” attached

Mozart – Eine Kleine Nachtmusik, p. I

Béla Bartók– Romanian Folk Dances (aranjament pentru clarinet și orchestră de coarde – Alin Chelărescu), solist – Petru Pane

Michael Gandolfi – Pinocchio’s Adventures in Funland

______________

Proiectul face parte din Programul cultural național ,,Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023″ și este finanțat prin programul OVERBORDER CULTURE +, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Go to Top